5 Consells perquè el teu fill aprengui idiomes

Segurament que ja te n’has adonat: Aprendre idiomes és de gran importància i tindrà encara més importància durant els propers anys, així que segurament estiguis intentant que el teu fill aprengui altra idioma de la manera més ràpida, fàcil i adequada possible.

Aprendre un idioma només és qüestió d’esforç, treball dur i treure bones notes oi? Doncs estàs ben equivocat, aprendre qualsevol idioma, depèn de tenir un objectiu i la motivació per aconseguir-ho.

A Teens Center amb la teva matrícula tenim 1 mes gratuït d’anglès o francès!!

Recentment diversos estudis han demostrat que els nens tenen una predisposició innata per aprendre vàries matèries concretes durant la seva més tendra infància. La realitat és que qualsevol pot aprendre idiomes fàcilment, et donem uns consells per a què el teu fill aprenguin idiomes.

 

Motivació i diversió

Una de les primeres actituds que s’ha de tenir en compte per aprendre un idioma nou és la motivació, la motivació és una de les majors forces per aconseguir qualsevol objectiu, una persona motivada i amb il·lusió segur que aprendrà l’idioma més ràpid i millor. En aquest cas, el primer que hauries de fer és descobrir la motivació que poden tenir els teus fills per aprendre idiomes.

 

Practica l’idioma amb ells

A l’hora d’aprendre un idioma una de les primeres dificultats que apareixen és que practicar-ho en un país on no es parla freqüentment, pot ocasionar una falta de motivació, i a més l’idioma s’oblida i els coneixements no es posen en pràctica.

Lo millor en aquest cas és que el practiqui amb regularitat d’una forma que li resulti divertida, i lo més efectiu és que parli l’idioma amb altres persones o a casa.

Una altra manera és que tinguin un company per practicar, un amic, un company amb qui li resulti divertit aprendre i explorar l’idioma, o enviar-los a fer colònies i activitats en anglès.

Amb això també ajudaràs molt a motivar-los, si tenen un objectiu pel qual vulguin millorar, i la possibilitat de practicar-lo regularment, l’èxit està assegurat.

Fora la vergonya

Segur que sempre has sentit que els nens aprenen idiomes més fàcilment que els adults, i això té una explicació, no tenen por a equivocar-se.

Si notes que una de les raons per les que el teu fill no vol practicar l’idioma que està aprenent activament és perquè li fa vergonya fer-ho malament, és possible que sigui molt tímid, que tingui por al fracàs, així que hauràs de treballar millorar la seva autoestima i permetre que faci tasques per si mateix per evitar la por al fracàs.

Tingues en compte que quan algú intenta aprendre un idioma i es dirigeix a una persona que ja el parla o que ja és la seva llengua nativa,  posen tot l’esforç en entendre el que estan dient de forma automàtica.

Això passa perquè la persona que està parlant s’està esforçant a establir una comunicació i de forma instintiva el cervell respon ajudant amb amabilitat, així que  no s’ha de tenir cap mena de por a practicar idiomes  encara que no ho facis a la perfecció.

 

Veure pel·lícules i sèries, llegir o jugar en altres idiomes

Lògicament per aquest punt és necessària la teva col·laboració i la dels altres membres de la família, recorda que moltes vegades el millor aprenentatge és que els nens i adolescents tinguin el seu entorn com a exemple.

Tant si saps anglès com si n’estàs aprenent tu també, veure la televisió o jugar en anglès per exemple,  és una gran pràctica que podeu dur a terme conjuntament, i que repercutirà positivament en la seva motivació i a millorar l’idioma.

Aprenentatge immersiu

Segur que has escoltat que la millor forma d’aprendre un idioma és anar una temporada a viure a un país en el què el parlin, però  això no sempre és així.

Les colònies d’estiu en anglès o francès per exemple són una bona opció, en la qual els nens poden  practicar l’idioma lliurement i moure’s en un entorn preparat expressament perquè se sentin com si estiguessin en un país de parla anglesa, on aprendran jugant amb activitats divertides i  practicaran anglès en tot moment tant amb monitors com amb els seus companys.

També existeix la possibilitat de que estudiïn durant una temporada a l’estranger o fer intercanvis, a Teens Center et donem aquestes possibilitats i ara és el moment!

 

 

Piloumon © 2019. All rights reserved.